Онлайн се появи видео от охранителни камери в габровски магазин, които са запечатали момента, в който група цигани нападат и бият момче от персонала. Да, правилно прочетохте. Това не се случва в някое закътано селце, за което не сте чували, а в Габрово - областен град!

На кадрите от камерите се вижда, че освен колежката на нападнатия служител в магазина има не малко хора, които обаче не се намесват за да спрат боя.

Младежите се държали нападателно с клиент на търговския обект, а продавачът се намесил, за да преустанови това. Ивайло Филев, собственик на магазина, разказа пред "Дарик", че побоят над Венцислав Иванов е бил в продължение на 7-8 минути. Пострадалият е с комоцио и е настанен в местната болница.

В магазина влизат три момчета, които се държат вулгарно и агресивно. Започват да се закачат с един от нашите клиенти. Момичето, което е на работа, се обръща към колегата си Венци да се намеси, за да преустанови това. Той им прави забележка и ги приканва да напуснат обекта. Те продължават да се държат агресивно, нападат го, удрят го. Той се отбранява. Побоят над него продължава 7-8 минути в почти целия магазин.

Във видеото се вижда как след кратък спор двамата цигани нападат служителя на магазина. Всичко това се случва пред очите на не малко хора, но нито един не се намесва за да спре нападението. В Габрово. Не в някое затънтено село, което се правим, че не съществува.

Видео от нападението може да видите тук: