„Защо ми е да монтирам камери? Нямам толкова пари!”


Това е най-честото обяснение и отказ от вземането на превантивни мерки за охрана на дома, офиса или търговсвкият обект от неговите собственици.

Ние от ЕМ БИ ВИЖЪН смятаме, че няма конкретна група хора, за които е наложително видеонаблюдението, а по-скоро има практични клиенти, които  мислят за сигурността да дома, бизнеса, офиса и имуществото си и биха искали да го предпазят от посегателство.

Условно бихме могли да разделим клиентите на две групи – осъзнали нуждата от видеонаблюдение и такива, които още не са.

За съжаление практиката ни показва, че клиентите, в по-голямата си част, достигат до осъзнаването на нуждата за видеонаблюдение едва след като са пострадали от кражби без значение дали от персонал, взлом или друг вид посегателство. Когато сте усетили и сблъскали пряко с неприятното чувство, че някой е нахлул в личното ви пространство обикновено е вече късно да мислите за превантивни мерки, но не и излишно.

Ситуацията при клиентите, които все още не са осъзнали тази нужда е малко по-различна. Предлагаме ви да си отговорите сами на няколко въпроса:

Склонен ли съм да пренебрегна възможността някой да нахлуе в дома/офиса/магазина ми?
Познавам ли колега/близък, на който това вече се е случило?
Сещате ли се за поне 1 случай на кражба/нападение/посегателство над собственост близо до вас(кооперацията, в която живеете/на вашата улица)?
Мога ли да имам пълно доверие на служителите си?
Дали хората, на които плащам изпълняват съвестно задълженията си?
Направил ли съм нужното за да предпазя себе си, дома, семейството, имуществото си?

Ако отговорите на повечето въпроси по-горе са положителни е редно да се замислите и да предприемете мерки. Превантивно. Сега, а не когато е вече късно.

Битува схващането, че камерите са „онези с многото пари” и „те да му мислят”. Не е така! На всеки има какво да му бъде откраднато, което не значи непременно сейф с бижута и пари.


Какви са ползите от видеонаблюдението?

Наличието на камери за наблюдение малко или много кара престъпниците да се замислят дали риска, който поемат е оправдан.

Камерата за наблюдение може да ви спести проблеми и неприятности не само с престъпници, но и с недобросъвестния съсед, който драска по стените на етажа или небрежно минава с ключа по цялата дължина на новият ви автомобил.

Ако решите да застраховате бизнеса си или жилището си, то наличието на камери ще ви е от полза и ще допринесе за по-ниската цена на полицата, тъй като инсталираните камери на обект означават едно – по-малък риск за застрахователя.

И не на последно място – камерите ви осигуряват по-голямо спокойствие, сигурност като превантивно избягвате проблемите.

В случай, че не искате да сте от онези, които виждат изход от проблема едва когато ги е сполетял или се колебаете – свържете се с нас като оставите своят коментар под статията или ни пишете чрез контактната форма тук и задайте въпросите си, а ние ще се постараем в рамките на 24ч да ви отговорим.

Моля не пропускайте да оставите мейл за обратна връзка!