Посегателствата на вандали на детски и спортни площадки в цялата страна се превръщат в притеснителна тенденция. Плевен не е изключение от правилото.

По думите на плевенският кмет до момента са изхарчени повече от 70 000лв ремонти на площадките пострадали при вандалските прояви. Община Плевен планира инсталацията на система за видеонаблюдение на част от проблемните места, които най-често са обект на посегателство на вандалите. Според плевенският кмет общината в Плевен няма да може да монтира на всички точки камери, тъй като цената само на една била от порядъка на 1000лв.

Ние от своя страна пък не можем да не повдигнем въпроса какви точно камери за видеонаблюдение смята да монтира кмета на Плевен на такава цена имайки предвид, че средната стойност на ИП камера с резолюция 2-3 мегапиксела и нощен режим на снимане е в границите на 300-500лв без ДДС.

Без да навлизаме в подробности, тъй като не разполагаме с информация, но смеем от опит да кажем, че в цена около 500-600лв без ДДС спокойно може да се постави качествена камера с Full HD резолюция. В посочената стойност могат да влязат и допълнителните аксесоари като стойка и дори монтажа, но явно освен на технически параметри плевенската община държи и на определени марки и вносители…