Когато погледнете върху системите за видеонаблюдение като част от един бизнес, хотелите може и да не са първото нещо, което ще ви мине през ума. Обаче, всеки, който някога е отсядал в хотел, доста често е виждал камери, разположени по коридорите, стълбищните клетки, зоните за отдих и развлечение, фитнес салоните и басейните, както и на самата рецепция. Всъщност, сте виждали монитори с изображения от камерите, които позволяват на гостите и персонала да видят какво се случва в даден момент в хотела, докато сте на рецепцията.

Когато гостите се настанят в хотел, те искат да знаят, че могат да се доверят на персонала и да са сигурни, че ще им бъде осигурена нощувка, която е толкова комфортна и безопасна, колкото и техните собствени домове.

Колкото повече усилие вложите в осигуряването на безопасност за Вашите гости, толкова повече добри референции ще получите от клиенти, които са прекарали добре и без инциденти своята почивка. Видимите камери, демонстративно монтирани, са най-лесният и евтин начин да спечелите доверие и положителна репутация. Една добра охранителна система с видеокамери ще даде на Вашите гости не само спокойствие, но също така ще повиши тяхната безопасност.

Нека погледнем в реалността. Престъпленията, като вандализъм, кражба, нападение са във възход навсякъде из градовете и курортите в България. Системите за видеонаблюдение и охранителните камери не само ще накарат един престъпник да помисли два пъти преди да извърши престъпление, но в случай на криминално деяние, записите от видеокамерите ще помогнат на разследващите органи да идентифицират и проследят заподозрения. Също така видеозаписите могат да бъдат използвани като доказателствен материал, когато се стигне до съдебно дело. Охранителните видеокамери раположени на входовете и изходите позволяват на персонала и следователите да получат детайлен образ на всеки един гост на хотела и всички останали хора, които влизат и излизат от хотела.

Безопасността и охраната не са единственото нещо, в което системите за охрана и видеонаблюдение могат да помогнат, така че Вашият хотел да работи гладко.

Видеокамери, поставени „зад сцената“, като например складови помещения, помещения за подръжка, ще Ви позволят да държите Вашите служители „под око“. Всеки управител би искал да мисли, че е наел и работи с най-лоялните служители, но не рядко се случва сред добрия екип да се е промъкнал и нелоялен служител. В случай на инцидент или спор от всякакъв тип, независимо дали със служител или гост/клиент, видеонаблюдението може да помогне да се определи точно какво се е случило и кой носи вина и отговорност.