Веднага след лятната ваканция, училището започва отново за повечето хора. И ученици и родители. Това означава, че средно по шест часа на ден Вашите деца ще се учат на основни умения, които ще са им нужни в живота. Тези умения са жизнено важни, и са почти толкова важни, колкото Вашата увереност, че детето Ви посещава едно сигурно и безопасно училище. За Вашето спокойствие можем да се погрижим ние от www.video-nabliudenie.com


Независимо дали се опитвате да държите външни лица извън училището или се опитвате да се справите с недисциплинирани ученици и техни вандалски прояви, охранителните видеокамери са идеалното решение за повишаване на сигурността в училищната среда.


Ето няколко добри практики:


1. Поставяне на видеокамери за видеонаблюдение на входовете/изходите на училището. Освен, че ще документират влизането на всяко външно лице, ще спомогнат за контрол на ученици, които си позволяват да бягат от часовете.
2. Поставяне на охранителни камери в коридорите на учебната сграда. Ще спомогнат за контрол върху началото и края на учебните часове и нерегламентирано ранно разпускане на учениците. Също така ще спомогнат за установяване причината и удостоверяване на виновниците за различни конфликти и сбивания между ученици.
3. Поставяне на система за видеонаблюдение в учебните стаи. Ще спомогне да се види реалната учебна атмосфера и наличието на конфликти между учители и ученици. Също така ще се минимизира преписването по време на контролни и класни работи.


Безопасността е приоритет номер едно за родителите и трябва да бъде и приоритет номер едно за работещите в системата на образованието. Видеонаблюдението в училищата е инвестиция, която би донесла ползотворен ефект за сигурността на децата и би повишила качеството на образованието.