Имате нужда от система за видеонаблюдение, но се колебаете при избора? Ако е така може да разгледате нашите готови комплекти или да изберете сами всичко нужно за изграждането на едно видеонаблюдение.


С цел да ви улесним в избора на всичко нужно за изграждане на система за видоенаблюдение по-долу сме създали кратко ръководство.


Ако следвате стъпките ще успеете бързо и лесно да подберете камери, рекордер и всичко нужно за пълна система за наблюдение.


Систематизирано сме представили отделните групи продукти, като за още по-лесен избор след като кликнете на тях ще ви се отвори секцията със съответни продукти. Съветваме ви да използвате филтъра за да подберете по допълнителни критерии като нощен режим, вид и тип обектив камерите.


Нека да започваме!



1.  Изберете тип камера за видеонаблюдение. Камерите могат да бъдат:

1.1 Turbo HD камери

1.2 CVI камери

1.3 IP камери

1.4  4K HD техника


След като изберете модел, който отговаря на вашите очаквания в продукта изберете нужният ви брой и натиснете бутона „Поръчай“. Преминете към стъпка 2.


2. След като вече сте решили какви камери ще ползвате сега трябва да разгледате възможните варианти за рекордер. Не забравяйте, че броят входове на рекордера трябва да е поне равен на броят камери. Второто важно нещо е той да е съвместим с резолюцията им.


Пример: Избрани са 5 Turbo HD камери с резолюция 2 мегапиксела. Това значи, че ви е нужен минимум 8-канален рекордер, който да е съвместим с камери в резолюция 2 мегапиксела.


Видовете рекордери:



2.1 Turbo HD DVR-и

2.2 CVI DVR-и

2.3 NVR-и(мрежови рекордери)


Важно!

Ако сте решили, че искате IP видеонаблюдение, то камерите и избраният рекордер е силно препоръчително да са една и съща марка


Харесахте ли записващо устройство? Чудесно!


3. За ваше улеснение на продуктовата страница на всеки рекордер, точно до бутона „Поръчай“ има падащо меню, от което да изберете необходимият хард диск. На него рекордера записва заснетото от камерите. Колкото по-голям е обемът на хард диска, толкова повече записи ще може да събере.


След като изберете колко голям хард диск искате, натиснете бутон „Поръчай“ за да го добавите и него в количката.


Време е за аксесоарите за системата за наблюдение!


4. Изберете кабел за своите камери


Ако сте избрали Turbo HD или CVI камери, то може да ползвате RG59+ 2* 0.75 комбиниран коаксиал или UTP Cu кабел.


В случай, че камерите са IP, то ще ви е нужен FTP Cu кабел



5. Изберете букси


За Turbo HD или CVI камери, то може да ползвате с RG59+ 2* 0.75 комбиниран коаксиал BNC конектори (*2бр за всяка камера), а за UTP Cu кабел – видео балун (комплект).


Не забравяйте да изберете и захранващи конектори. Ако в стъпка 6 решите да ползвате адаптер, то за всяка камера ще ви трябват 1бр мъжки конектор и 1бр женски. Ако ще захранвате система със захранващ блок, то за всяка камера ще трябва по 1бр мъжки конектор.


6. Изберете захранване за камерите. Може да ползвате захранващ адаптер или захранващ блок. Важно е да съобразите каква е консумацията на избраните от вас камери и дали избраното захранване може да го гарантира.


Пример: Ако камерите са 4 с нощен режим до 20м може да ползвате адаптер 2A или 3А адаптер + сплитер за по-лесен монтаж. Ако обаче камерите са 6 с нощен режим до 40м, то тогава трябва да решите дали да ползвате 2 адаптера по 3А или захранващ блок 10А.


Ако сте стигнали до тук, то значи сте събрали сами своята система за видеонаблюдение. Поздравления!


В случай, че на някоя от стъпките се колебаете, то винаги може да се обърнете към наш консултант за съдействие.