Клиентите на онлайн магазините на ЕМ БИ ВИЖЪН за видеонаблюдение се интересуват и желаят видят камерите в действие, тоест да могат да достъпят камера за видеонаблюдение онлайн и да добият представа за начина на работа и видимостта.

При предлагани над 130 модела камери, и поне 40 модела ДВР рекордери е физически невъзможно да бъдат активирани и достъпни онлайн всички камери за наблюдение или продаваните ДВР рекордери, но пък се запитахме какво можем да направим за да помогнем на клиентите си?

В тази ситуация преценихме, че полезно ще бъде да се демонстрира един от най-често поръчваните модели, който съчетава в себе си не само добри параметри и характеристики, но и отлична цена, за това, което предлага. В същото време модела трябва да попада в така наречената „златна среда“, тоест камера за видеонаблюдение, която не е висок клас с резолюция 2,3 и повече мегапиксела, но не е и от най-нискят клас аналогови камери с резолюция 420твл.

Нека с няколко думи се спрем на това, кое е най-често избирано като параметри и характеристики на една камера за видеонаблюдение от нашите клиенти. В по-голямата част от случайте клиентите търсят решение за система за видеонаблюдение с камери, които да „виждат“ в нощен режим до 15м. В същото време искат добра резолюция, широк ъгъл на виждане, не на последно място – ниска цена.

Всичко това може да бъде постигнато с камера с резолюция поне 600TVL, с фиксиран обектив 3.6мм и попадаща в ценовият диапазон от 60 до 70лв без ДДС.

Ето за това се спряхме на модел камера със следните параметри:

    Метален корпус
    Вандалоустойчива камера
    ¢5X24PCS IR LEDS
    IR Distance: 20M
    Lens: Board Lens 3.6mm/F2.0 (2M Pixels)
    Color 1/3″ SHARP, 600TVL
    Low Illumination
    Standard Color: Dark‐Gray
    Dimension: ¢94 x 69(H)mm
    Weight: 400g

Ето и малко повече информация относно обстановката и мястото, както и условията на монтаж на демо камерата за видеонаблюдение, която можете да достъпите онлайн:

В случая демо камерата е монтирана на сграда с височина 16м и се намира на около 35-40м от кръстовището. Казваме всичко това за да е ясно, че съвсем умишлено сме поставили камера в условия много над предвидените и тези, при които би работила в реални условия. Смятаме, че само така клиента може да види възможностите на тази камера при по-екстремни условия на експлоатация. А последното би послужило като един добър ориентир при избора на тип и вид камера, която да поръчате в магазините ни.

Камерата може да бъде достъпена като ползвате Internet Explorer, който преди това сте настроили според инструкциите описани в тази наша статия, а след това в полето за изписване на адрес напишете IP адреса за достъп, който е:

http:// 46.35.163.112

Ако сте настроили своят браузер според инструкциите ще ви се зареди страница, в която трябва да въведете:

User: demo

Password: demo