Със сигурност много клиенти имат притеснения да пазаруват камери и системи за видеонаблюдение онлайн. Доста често клиентите искат да могат да видят и пипнат преди да купят.

Тези притеснения със сигурност имат своите причини, точно по тази причина ще се опитаме да ви дадем няколко насоки за какво да внимавате и питате когато избирате или искате да поръчате от магазин за видеонаблюдение онлайн в нашата нова поредица от статии по темата.

Възможността да се почувствате меко казано подведени в последствие ако не сте проучили сайта.от който купувате, а и ако сте търсили най-ниската цена, е реална. Ето защо нека започваме по темата.

    Камери за видеонаблюдение

След време инвестирано в проучване какво се предлага в онлайн магазините за видеонаблюдение сте се ориентирали какво вие нужно. Доволни сте, че сте успяли да откриете камера за по-малко от 50лв, която е със страхотна резолюция и работи в нощен режим. Готови сте да поръчате и вече пресмятате колко пари сте спестили. Позната ситуация, в която всички сме попадали, нали?

Тук бихме искали да ви напомним отново да прегледате характеристиките на продукта.

1. Вижте какъв тип е матрицата CCD или CMOS? Не забравайте, че CMOS матрица при резолюция 420TVL не би ви помогнала да видите на повече от 2-3м и няма как да се сравни с камера с аналогична камера, но с CCD матрица.
2. Какъв е корпусът? Метален или пластмасов? Това, че е метален не означава, че камерата е водоустойчива и подходяща за външен монтаж.

Ако не смятате, че сте достатъчно технически подготвени, то можем да ви предложим друг лесен вариант. Потърсете продукта или сходни, с аналогични параметри в няколко онлайн магазина за видеонаблюдение. Задайте си въпроса дали е възможно всички да продават даден продукт на 50-60лв, а само един да ги предлага за 30-40лв?

Ако сте попаднали в такава ситуация сравнявайте характеристиките и четете! 5 минути повече, отделени във внимателно четене могат да ви спестят много нерви в последствие.

Надяваме се с тези няколко прости на пръв поглед съвети да сме помогнали да си изясните кои са важните неща, за които един човек трябва да внимава.

В следващата публикация ще ви дадем няколко съвета и насоки при избора на ДВР видео рекордер.