Всеки от нас в един или друг момент от живота си е е попадал в ситуация, която го е карала да замисли за сигурността на жилището и имуществото си. Безспорно системите за СОТ са най-разпространените и най-често ползваните, но задавали ли сте си въпроса какво би станало ако има активирана аларма, а патрула не установи проникване в дома ви? Дали наистина е фалшива аларма или просто крадците не са аматьори?

Точно тук е мястото на видеонаблюдението. Ако имате инсталирани камери, то те не само могат и ще заснемат нарушителите, но системата за видеонаблюдение може да ви извести изпращайки ви дори техни снимки. Звучи ви преувеличено? Смятате, че ще е твърде скъпо?

Често клиентите ни в онлайн магазина ни за видеонаблюдение, видео-наблюдение ком, имат точно такива опасения, което ни накара да се спрем на темата малко по-подробно.

Видео-наблюдение ком е единственият онлайн магазин за камери  и системи за видеонаблюдение, който предлага такова разнообразие от готови системи, които всеки, дори без никакъв опит в монтажа и инсталацията, може да инсталира сам. Комплектите и готовите системи за видеонаблюдение, които могат да бъдат закупени от онлайн магазина ни са приложими за различен тип обекти като магазини, хранителни магазини, малки цветарски магазини, сервизи, автомивки, салони за козметични услуги и други.

Готовите системи за видеонаблюдение, които се предлагат във видео-наблюдение ком са в конфигурации от по 2, 4, а скоро ще се предлагат и готови комплекти с осем камери за наблюдение, като всяка от системите се предлага във варианти за вътрешен, външен монтаж. Предвидили сме системи за видеонаблюдение и за онази част от нашите клиенти, които не могат или не искат да инвестират много средства, но в същото време биха искали да имат видеонаблюдение на дома, офиса или бизнеса си. За тях са и комплектите, които включват камери за наблюдение в комбинация с ДВР платки.

За да улесним максимално клиентите си решихме да стартираме тази кратка поредица от статии, в която ще се спрем подробно както на видеовете предлагани системи за видеонаблюдение, които можете да монтирате сами, така и какво съдържат и как най-лесно да се справите с монтажа на камерите за наблюдение, а по този начин – да спестите и пари.

Нека на кратко обобщим какво съдържа, и изобщо от какво се състои една система за видеонаблюдение?

В общият сличай, това са:

- една или повече камери за видеонаблюдение
- кабел – тук може да се направи уточнението, че може да се ползва и готов, фабричен кабел с готови монтирани букси, което да спести време при монтажа
- букси – в случай, че не се ползва фабричен кабел са необходими BNC букси, както и захранващи
- захранване за камерите – трябва да бъде съобразено с консумацията и броят камери за наблюдение, които ще бъдат монтирани
- ДВР рекордер или ДВР платка за видеонаблюдение
- храд диск – нужен за ДВР рекордера, като е важно да се предвиди правилният му капацитет

Очаквайте скоро и следващата статия по темата, в която по-подробно ще се спрем на всеки елемент от една система за видеонаблюдение, а до тогава ако имате въпроси, то можете да ни ги зададете и в коментарите по-долу.